Kycklingleverpaté
Denna recept är otroligt enkelt (naturligtvis med N2O gräddsprutor) och är en utmärkt maträtt för dem som vill njuta av något gott, men inte har mycket tid att spendera i köket. Det tar mindre än en halvtimme att förbereda och räcker till cirka 8-10 personer på grahamkex. Dessutom kan det förvaras i kylskåp i upp till 4 dagar utan att försämras. Faktum är att lustgasen från gräddsprutan förlänger hållbarheten, så se till att ladda den innan du förvarar den.
Ingredienslista
250 gram tvättad och rensad kycklinglever
2 matskedar smör
1 tesked hackad persilja
En halv tesked peppar
Salt
2 klyftor hackad vitlök
100 ml vispgrädde
23 grahamkex eller trianglar av rostat bröd
Röd vinbärsgelé (valfritt tillbehör)
Avrunna kapris
Rensa hela kycklingleverna och ställ dem åt sidan. Värm en platt stekpanna på medelhög värme och tillsätt leverna.